lördag 28 juni 2008

Krasch

Idag vägrar min gamla dator (HP Vectra) att starta. Den har många år på nacken och var allmänt risig, så jag var förberedd och förlorade inget data. Men ändå blir jag lika förvånad när det väl händer. Så nu börjar ett trist arbete med att sätta upp en ny dator, installera alla småprogram och fixa alla små inställningar som jag är så beroende av.

Även om jag idag använder min stationära dator väldigt lite, så behöver jag den. Men jag använder mycket färre program, så den blir relativt enkel att installera.

fredag 27 juni 2008

Fria toppdomäner

Organisationen Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) godkände igår att nya topp-domäner kommer vara möjliga att köpa. Detta innebär att .com och liknande toppdomänerkommer att minska i betydelse. Ett företag som t ex Apple kan t ex köpa toppdomänen .apple och IBM kan köpa toppdomänen .ibm. För det kommer nästan enbart att vara företag som kommer att ha denna möjligheten, eftersom kostnaden kommer att vara uppemot 100000 USD.

Jag tycker att det hela är ganska absurt. Under de senaste åren har det funnits långa utdragna diskussioner om vilka nya toppdomäner som ska skapas. Dessa diskussioner, som i vissa fall gett ett negativt resultat, är nu helt meningslösa.

Att massor av applikationer på Internet kommer att spåra ur, är jag övertygad om. Många applikationer innehåller säkerligen kontroller för att en befintlig toppdomän används. Root-servrarna i DNS-systemet kommer dessutom att få en markant ökad last.

Money talks...

WTF!?!

Nästan 10000 bilägare i North Carolina, USA, som har registreringsummer på sina bilar som innehåller bokstäverna "WTF", kommer att få nya registreringsplåtar . Dagens Internet-generation ställer verkligen till det.

Vilken tabbe

Tatueraren i Västerås lyckades stava fel på tatueringen. Klantigt värre...

torsdag 26 juni 2008

EU överträffar sig självt

Dummare förslag än att alla bloggar ska registreras och kategoriseras har kanske inte kommit från EU. Den estländska EU-parlamentarikern Marianne Mikko har i alla fall föreslagit detta.

tisdag 24 juni 2008

Låt den rätte komma in

Just nu läser jag Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Det är en annorlunda svensk bok, mer än så vill jag inte avslöja än. Men man vill definitivt sätta tänderna i fler böcker från John.