tisdag 24 februari 2009

Spotify

Nu har jag testat Spotify i några veckor, inte dagligen men lite då och då. Jag måste säga att Spotify är coolt och att det funkar alldeles ypperligt, men jag förstår inte den extrema hype som omgett tjänsten. Klienten funkar bra, den är lätt och har samma stuk som en browser dvs du kan backa till en tidigare sida om du vill. En annan mycket bra funktion är att man kan klicka sig fram till relaterade artister och upptäcka ny musik. Ett litet minus i kanten för Spotify är utbudet; Vissa artister finns inte alls, och från andra artister finns endast vissa album tillgängliga (kolla in Mustasch tex).

Här är en lista med några av mina favoriter.

Nu finns dessutom ett Open Source alternativ till Spotify, nämligen Despotify som dessutom är reklamfritt. Jag är nyfiken till hur Spotify ställer sig till detta! Lär mer om Despotify här.

måndag 2 februari 2009

iPod Touch 2.2.1

Jag uppdaterade min iPod Touch till version 2.2.1, men Cover Flow funkar fortfarande lika sunkigt. När jag rippat låtarna från en CD, konverterat dem till mp3-formatet och lagt till dem i iTunes, så blir Cover Flow ofta helt tokigt, omslag syns inte alls eller visas bara delvis. Det man får kolla då är:
  • Att alla id3-uppgifter är exakt rätt i alla låtar.
  • Kolla alla id3-uppgifter igen.
  • Lägg till omslaget igen på ALLA låtar.
  • Spara om omslaget i en lite annorlunda storlek (helst 500x500 pixlar).
Med lite tur funkar allt nu.